Farmor og farfar - Sofie M.M.Larsen og familien
Farmor og Farfar

Min farmor og farfar til deres Bryllup.

Sofie Margrethe Mettine Larsen

Min farmor Sofie Margrethe Mettine Larsen er født den 15.Oktober 1892 i Christiansminde Alle 994, Vor frue Sogn, Svendborg og døbt den 20. November 1892 i Vor Frue kirke, Svendborg. Hun flytter i 1900 med sine forældre til Grubbemøllestræde 1235, stune, 2, matr.215 A, Svendborg. I året 1903 bor de på Dronningholmsvej 3 og Sofie går på Frk. Hansens skole i Svendborg.
I årene 1906-1908 bor familien på Sct. Annavej 9, matr.8Z, kælderen, Svendborg,
denne ejendom ejer min Oldefar Niels Peder Larsen. Og på denne tid bliver min farmor konfirmeret den 30.September 1906 i Vor Frue kirke, Svendborg.
Senere i 1912 flytter de til Århus, hvor min oldefar Niels har fået et nyt arbejde på Århus Dampmølle, som møllermester. De bor nu på Henrik Pontoppidansgade 6, Århus.
I 1914 bliver Sofie gift med Andreas Gredsted, der er født den 24. Februar i Nyborg, (Andreas har sin egen side), De bliver gift den 21.Marts 1914 i Sct. Pauls kirke, Hasle, Århus, og de flytter til Bogensegade 5, 3 th, Århus. Her stifter de en lille familie.  

Ayoe Tekla Gredsted

Deres førstefødte er Ayoe Tekla Gredsted født den 20.Juni 1914 i Sct. Pauls sogn, Århus og døbt den 4.Oktober 1914 i Sct. Pauls kirke, Århus. Hun går i privatskole i Århus og tager en premiæreksamen, derefter står hun i lære i en skotøjsforrretning og bliver udlært ekspeditrice.
Hun flytter til København, hvor hun møder sin ven Dines Stoye (der er inspektør på National Scala, på dette tidspunkt) , og de bor sammen på Vesterbrogade, København i en del år, hvor min faster får arbejde hos Vejlgård sko, Hellerup og bliver senere bestyrer af forretningen, og hendes ven Dines bliver overtjener på restaurant "Divan 2" i Tivoli. 
Jeg kan huske fra min barndom, at vi altid holdt min fasters fødselsdag i Tivoli, og det kan jeg jo godt se en fordel i, men både min bror og jeg fik altid nogle penge så vi kunne prøve en hel del af forlystelserne. Det var jo en dejlig dag, vi også havde på den måde.
Og ligeså fik vi altid nye sko eller støvler til vores fødselsdage af vores faster.
I året 1960 flytter Ayoe Tekla til Roskildevej, Valby , hvor hun får en dejlig lille lejlighed, hun er jo alene nu. Denne lejlighed har jeg nogle gange overnattet i, det syntes jeg var sjovt, vi kunne jo lige sidde på altanen og spise morgenmad. Min Faster bliver boende her til sin død den 6.December 1986 på Hvidovre hospital, og hun bliver bisat fra Ålholm kirke den 11.December 1986 og siden hen bliver urnen sat på de ukendtes på Søndermark Kirkegård, Valby. 

Astor Gredsted

Min far Astor Gredsted er født den 24.juli 1918 i Sct. Pauls sogn, Århus og hjemmedøbt den 7.November 1918. Han går også i Privatskole i Århus. Han bliver soldat hos Fodregimentet Fredericia.
I ca. 1940 flytter han også til København, hvor han får en lejlighed også på Vesterbrogade, København, og på dette tidspunkt er han repræsentant, men han kommer senere ( via Dines min fasters ven) ind på National Scala og arbejder. Han møder min mor Ragnhild Ingrid Rasmussen født den 1:marts 1920 i Ommel, og de får en lejlighed på Colbjørsensgade, København, nu er min far møbelekspedient hos Sønderskovs Møbler, de bliver gift den 4.August 1943 på Københavns Rådhus. De får min bror Bjarne, mens de bor i København, de flytter til Japanvej på Amager i ca. 1945, og i 1949 bliver jeg født.
Min far ville noget mere, så han bliver forvalter på Gl. kongevejs Auktioner, og min mor gør rent, står i bagerforretning og på kontor, så de får lagt penge til side og flytter i 1963 til Ølby Lyng, Køge, hvor de køber deres eget hus.
Her går det stærkt, de køber forretning på Pedersvej, Køge, og starter den første Antik og Kunst forretning - derefter lejer de lokaler på Nørregade, Køge, som de har som udstillingsvinduer - og derefter køber de forretning i Vestergade, Køge, så en overgang har de 3 forretninger med Antik og Kunst at se til, og det er jo nok også det der gør, at de til sidst går fra hinanden.
Min far starter ny forretning op i Ringsted  - Antik og Kunst -, som han har til han går på pension.
Min far dør den 10.September 2000 i Ringsted, og min mor dør den 1.Juli 2008 i Solrød.

eftermælet

Min Farmor Sofie og min farfar Andreas bliver jo skilt i ca. 1920-1922, og min farmor er alene med børne Ayoe og Astor, men bliver dog boende i lejligheden Bogensegade, Århus.
Her er hun heldig, (hun har nemlig aldrig gået på arbejde), at hun har en far, der har en god indtægt som møllermester, så han hjælper sin datter meget med det økonomiske, og de klarer sig godt.
Min broder og jeg har jo kommet en del i Århus, og har haft mange hyggelige stunder hos vores farmor.
Sofie bliver boende i lejligheden,( senere sammen med sin søster Sigrid), og Sofie dør den 23.April 1975 på  Marseillesborg Hospital, Århus og bliver begravet den 20.August 1960 på Nordre kirkegård, Århus.  
Efterlevende ved jeg der er børnebørn, oldebørn og tipoldebørn.

| Svar

Nyeste kommentarer

28.01 | 13:52

det er rart at høre fra nogen der kendte mi farbror Boris, han var en hyggelig og rar mand, han døde jo tidligt i 1991.

28.01 | 07:31

Kære Ayoe, jeg kendte din farbror Boris rigtigt godt, som god chef og kollega, fra ca. 1981 og ca. 10 år frem til efterår 1991, hvor han tog videre herfra.

18.05 | 20:26

Hold da op, hvor er det spændende læsning.
Jeg er yngste datter ( ud af 3 piger) af Kaj Sørensen, som er Camilla og Fritz yngste søn. Min Far blev født i 1930.

26.02 | 20:19

Denne hjemmeside er meget nyttig

---------------------------------
http://www.kviklantop.com/